nieuws

Blijf op de hoogte van de meest recente
ontwikkelingen en het laatste nieuws
van Mies Architectuur.


Wat ons betreft gaat renoveren en verduurzamen hand in hand

Aan de Disketteweg in de wijk Hoefkwartier in Amersfoort, vlákbij station Schothorst, staat het schoolgebouw van het ROC. Dit gebouw vormt een onderdeel van de Campus in Amersfoort en is dermate gedateerd dat een renovatie en verduurzaming onvermijdelijk is. Aan Mies Architectuur de vraag om hier een moderne plek voor studenten en docenten te ontwerpen.

Wat ons betreft gaat renoveren en verduurzamen hand in hand. Bij het ontwerpen van een fijne plek zoeken wij daarom altijd naar de meest toekomstbestendige oplossingen die ons ontwerp alleen maar versterken. Bij het schoolgebouw van het ROC liepen we daarbij tegen een aantal mooie uitdagingen aan die wij met een inventief ontwerp overwonnen dat volledig aansluit bij het beeldkwaliteitsplan en daarmee de ontwikkelingen in het Hoefkwartier.

Lees meer over dit project op onze projectenpagina


Betekenisvolle architectuur voor historische plek in Rijswijk

Bij het ontwerpen van omgevingen waar wonen en werken samensmelten hebben wij altijd als doel om een levendige, duurzame en inclusieve plek te creëren waar mensen graag zijn. Dat geldt ook voor de locatie van de voormalige Indola fabriek aan de Nijverheidsstraat in Rijswijk. De behoefte is om hier een gemengd programma te ontwikkelen inclusief ten minste 300 appartementen. Deze wens hebben wij één op één in ons ontwerpplan opgenomen en daar 6.000 m2 commerciële ruimten aan toegevoegd.

Benieuwd hoe onze visie op betekenisvolle architectuur een plek krijgt in dit project? Hoe duurzaamheid, esthetiek en circulariteit in ons ontwerp verweven worden?

Lees dan verder op de projectenpagina van onze website.


Trots op deze top positie met Mies Architectuur!

Betekenisvolle architectuur maken zit ook in het ontwerpen van goede distributiecentra. Waar niet alleen mensen, maar ook het bedrijfsproces van onze opdrachtgevers centraal staat. Waar wij als architect worden uitgedaagd om de perfecte logistieke route in ons creatieve ontwerp te integreren.


Sloop brandweerkazerne Veenendaal startsein voor moderne nieuwbouw

Burgermeester Gert-Jan Kats van de gemeente Veenendaal gaf woensdag het officiële startsein voor de sloop van de brandweerkazerne aan de Industrielaan in Veenendaal. De oude kazerne maakt plaats voor een nieuwe, moderne brandweerkazerne dat wordt gebouwd naar een ontwerp van Mies Architectuur.

De doorzichtige luifels van de nieuwbouw maken direct duidelijk dat het om een kazerne gaat. Het is daarnaast een moderne, toekomstgerichte en energieneutrale brandweerkazerne. Bijvoorbeeld door het gebruik van hout en circulair staal en het groene dak met zonnepanelen. Het duurzame ontwerp sluit goed aan bij de omgevingsvisie van de gemeente Veenendaal.

De brandweer heeft een tijdelijk onderkomen gevonden in de voormalige gemeentewerf aan de Nijverheidslaan in Veenendaal. Naar verwachting verhuizen zij in het voorjaar naar de spiksplinternieuwe brandweerkazerne die wordt gebouwd door Bouwbedrijf Kreeft.


Wij zijn verhuisd naar hartje Utrecht!

Het nieuwe Mies is gevestigd aan het Godebaldkwartier 407 (zevende verdieping) in Utrecht.

Ben je benieuwd naar ons prachtige uitzicht over de binnenstad? Loop gerust binnen voor een kop koffie.


Hoe staat het nu met….

In Veenendaal is Burgland Bouw druk bezig met het realiseren van de 167 appartementen Lindewijck, een ontwerp van Mies Architectuur.

Afgelopen week lanceerde Burgland Bouw een interessante video over de voortgang van de bouw en de architectonische keuzes die gemaakt zijn.

Klik hier voor de projectpagina met de video.


Slaapverwekkend??

Slaapverwekkend is het ontwerp voor Sleepfast zeker niet. Een droom wordt werkelijkheid langs de A28 voor Sleepfast. Een gebouw ontworpen door Mies Architectuur is onlangs opgeleverd aan de opdrachtgever.


Een krachtige tandem per 2023

In 2023 bundelen Coare Architectuur en Mies Architectuur hun krachten. De bedrijven zijn qua specialisatie, portfolio en cultuur sterk complementair aan elkaar. Door het delen van kennis, kunde én inspiratie ontstaat een krachtige tandem op het gebied van architectuur.

Het Amsterdamse Coare Architectuur heeft in ruim twee decennia een rijk portfolio opgebouwd op het gebied van (interieur)architectuur. Coare Architectuur ontwerpt vanuit de kern van de behoefte van de gebruiker en creëert hiermee een omgeving met focus op duurzaamheid en welzijn. Voor prominente opdrachtgevers in de sectoren kantoren, onderwijs en zorg worden omgevingen gecreëerd naar ruimtes waar mensen onder de meest ideale omstandigheden kunnen recreëren, werken en excelleren. Coare Architectuur heeft zich daarmee ontwikkeld tot een absolute autoriteit op het gebied van ontwerp en het is dan ook geen verrassing dat de relaties tussen Coare Architectuur en een groot deel van haar opdrachtgevers een jarenlange levensduur kennen.

Sinds haar oprichting in 1988 is de naam van Mies Architectuur nationaal én internationaal synoniem komen te staan voor gedegen ontwerpen waarbij esthetiek en functionaliteit hand in hand gaan. Het in Ede gevestigde architectenbureau richt zich zowel op woning- als op utiliteitsbouw en geldt als een onbetwiste specialist in het ontwerpen van multifunctioneel bedrijfsvastgoed. Mies Architectuur werkt onder meer voor landelijk opererende ontwikkelaars alsmede voor ontwikkelende aannemers en particuliere opdrachtgevers.

In eerdere samenwerkingen bleek de dienstverlening van Mies Architectuur en Coare Architectuur sterk complementair en per januari 2023 hebben de twee bedrijven officieel hun krachten gebundeld. De samenwerking zal zich in eerste instantie openbaren in een gedeelde backoffice, gezamenlijke marktbenadering en het uitwisselen van kennis.