Een krachtige tandem per 2023

In 2023 bundelen Coare Architectuur en Mies Architectuur hun krachten. De bedrijven zijn qua specialisatie, portfolio en cultuur sterk complementair aan elkaar. Door het delen van kennis, kunde én inspiratie ontstaat een krachtige tandem op het gebied van architectuur.

Het Amsterdamse Coare Architectuur heeft in ruim twee decennia een rijk portfolio opgebouwd op het gebied van (interieur)architectuur. Coare Architectuur ontwerpt vanuit de kern van de behoefte van de gebruiker en creëert hiermee een omgeving met focus op duurzaamheid en welzijn. Voor prominente opdrachtgevers in de sectoren kantoren, onderwijs en zorg worden omgevingen gecreëerd naar ruimtes waar mensen onder de meest ideale omstandigheden kunnen recreëren, werken en excelleren. Coare Architectuur heeft zich daarmee ontwikkeld tot een absolute autoriteit op het gebied van ontwerp en het is dan ook geen verrassing dat de relaties tussen Coare Architectuur en een groot deel van haar opdrachtgevers een jarenlange levensduur kennen.

Sinds haar oprichting in 1988 is de naam van Mies Architectuur nationaal én internationaal synoniem komen te staan voor gedegen ontwerpen waarbij esthetiek en functionaliteit hand in hand gaan. Het in Ede gevestigde architectenbureau richt zich zowel op woning- als op utiliteitsbouw en geldt als een onbetwiste specialist in het ontwerpen van multifunctioneel bedrijfsvastgoed. Mies Architectuur werkt onder meer voor landelijk opererende ontwikkelaars alsmede voor ontwikkelende aannemers en particuliere opdrachtgevers.

In eerdere samenwerkingen bleek de dienstverlening van Mies Architectuur en Coare Architectuur sterk complementair en per januari 2023 hebben de twee bedrijven officieel hun krachten gebundeld. De samenwerking zal zich in eerste instantie openbaren in een gedeelde backoffice, gezamenlijke marktbenadering en het uitwisselen van kennis.