scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Nieuwbouw Middendorp Wekerom

kantoren, werken / 2018


Opnieuw "Het Laar"

Op bedrijventerrein ‘Het Laar’ in Wekerom is MIES architectuur gevraagd na eerder succes een bedrijfsgebouw met kantoor te ontwerpen. Het pand gaat gebouwd worden op het hoekkavel gelegen aan de kruising van de Edeseweg en Laarweg.

Een grote luifel die naar binnen vouwt gaat hier de entree vormen van de nieuwe thuisbasis voor Bouwbedrijf van Middendorp. Het expressieve hoofdgebaar vormt naast entree de scheiding tussen begane grond en verdieping en begeleid bezoeker en gebruiker door het kantoor via een grote trap naar boven richting de showroom. Naast functionele scheiding draagt de vormgeving met zijn grote overstekken bij aan het weren van de zomerzon en voorkomt het de directe opwarming van de kantoren op de begane grond.

Het kantoordeel met showroom wordt visueel gescheiden met de bedrijfshal door een houten element waarop de grote luifel rust. In dit houten middendeel worden alle facilitaire en ondersteunde functies ondergebracht. De aangesloten bedrijfshal zal naast een deel opslag dienst gaan doen als timmerwerkplaats.

 

 


projectinformatie

project
Nieuwbouw bedrijfsgebouw van Middendorp
opdrachtgever
CvM projecten BV
locatie
Wekerom
jaar
2018
status
Gerealiseerd
omvang
3.300 m2
type
kantoren, werken