scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Nieuwbouw Middendorp, Wekerom

kantoren, werken / 2018


Opnieuw "Het Laar"

Op bedrijventerrein ‘Het Laar’ in Wekerom heeft Mies Architectuur, na eerder succes in dezelfde straat, wederom een bedrijfsgebouw met kantoor ontworpen. Het pand is gebouwd op het hoekkavel, gelegen aan de kruising van de Edeseweg en de Laarweg.

Een grote luifel die naar binnen vouwt, vormt de entree van de nieuwe thuisbasis voor Bouwbedrijf van Middendorp. Het expressieve hoofdgebaar geeft naast entree ook de scheiding tussen begane grond en verdieping vorm en begeleidt bezoeker en gebruiker, door het kantoordeel, via een grote trap, naar boven richting de showroom. Naast functionele scheiding draagt de vormgeving, met zijn grote overstekken, bij aan het weren van de zomerzon en voorkomt het de directe opwarming van de kantoren op de begane grond.

Het kantoordeel met showroom wordt visueel gescheiden van de bedrijfshal door een houten element waarop de grote luifel rust. In dit houten middendeel zijn alle facilitaire en ondersteunde functies ondergebracht. De aangesloten bedrijfshal doet, naast een deel opslag, dienst als timmerwerkplaats.


projectinformatie

project
Nieuwbouw bedrijfsgebouw van Middendorp
opdrachtgever
CvM projecten BV
locatie
Wekerom
jaar
2018
status
Gerealiseerd
omvang
3.300 m2
type
kantoren, werken

Exterieur Ontwerp


Interieur Ontwerp


Interieur Bedrijfsruimte