scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Terberg Business Lease Group

automotive, kantoren / 2019


Bijna 500 meter gevel langs de A-2 in Utrecht

Langs de A-2 ter hoogte van Utrecht heeft Mies Architectuur een mooi project morgen ontwerpen. Als stedenbouwkunding kader is meegegeven dat langs de snelweg A-2 een geluidswand moet komen te staan van 12 meter hoog, uitgevoerd in antraciet betonplint met een goudkleurige beplating daarboven.

Het terrein heeft een schegvormige afmeting en hierop hebben wij op de kop van het terrein een groot 3 laags kantoor ontworpen met een patio en hieraan vast ligt de bedrijfsruimte in 3 lagen voor het parkeren en opslaan van auto’s.

Door de lange gevel aan te tasten door middel van gaten ontstaat een ritme en kunnen wij daglicht creëren voor de kantoren en de bedrijfsruimte daarachter. Door juist deze ruimtes te kaderen ontstaat een zeer levendige gevel welke in de avondsituatie heel speciaal gaat worden met zijn overhoekse dynamische beleving.


projectinformatie

project
Nieuwbouw kantoor met bedrijfsruimte Terberg Business Lease Group
opdrachtgever
Terberg Exploitatiemaatschappij
locatie
Utrecht
jaar
2019
status
In Ontwikkeling
omvang
8.000 m2 kantoor en 24.000 m2 bedrijfsruimte
type
automotive, kantoren

Kantoren met patio

Omdat de hoogte van het bestemmingsplan beperkt was en de opgave voor een kantoorvolume van 8.000 m2, hebben wij de kantoorvolumes rond een patio ontworpen. Hierdoor kunnen we in het totale gebouw daglicht creëren wat weer een gunstig invloed heeft op de werkbeleving.


Gevels