scroll naar beneden

bekijk fullscreen

< terug naar het overzicht


167 appartementen Lindewijck, Veenendaal

appartementen, wonen / 2019


Stedelijk Wonen

De locatie bestaat uit een voormalig bedrijventerrein met daar omheen een zorgcomplex en 2 kerkgebouwen. Aan de zuidzijde grenst de locatie aan een ontsluitingsweg met daar langs een grote bomenrij.

De appartementen zijn ontworpen als een alzijdig gebouw in een open U vorm. De open zijde en de hoogteaccenten richten zich naar de ontsluitingsweg, waardoor samenhang met de omliggende gebouwen ontstaat. De open U zorgt voor voldoende licht en ruimte in het plan. In de U is een verhoogd maaiveld ontworpen, met daaronder het bewoners parkeren. Dichte functies zoals bergingen sluiten hierop aan. Aan de buitenzijde zijn op maaiveld de 4 entrees te vinden en een aantal appartementen met een tuin, terras aan de openbare ruimte.

Een belangrijke kwaliteit voor de appartementen zijn de tuinen, terrassen en ruime balkons. Deze buitenruimten vormen de basis voor de massaopbouw. Een deel van de appartementen is terrasvormig opgebouwd en de verspringende balkons vormen accenten in de gevelopbouw.

De gevels bestaan uit een raster van baksteen met daarin puien die tot de vloer door lopen. Hierdoor ontstaat een open, alzijdig gebouw, dat gericht is op de omgeving. De open gevels bieden een maximum aan uitzicht voor de bewoners en een ontworpen zonwering voorkomt een te grote impact van de zon.

De architectuur is stedelijk en robuust maar tegelijkertijd zorgt de integratie van groen en bomen in het plan voor een landschappelijke uitstraling.


projectinformatie

project
Nieuwbouw appartementen Lindewijck
opdrachtgever
Verdouw Vastgoed / Allin Real Estate
locatie
Veenendaal
jaar
2019
status
In Ontwikkeling
omvang
136 appartementen, 27 studios en 2 penthouses
type
appartementen, wonen

Analyse


Situatie