nieuws

Blijf op de hoogte van de meest recente
ontwikkelingen en het laatste nieuws
van Mies Architectuur.


Trots op deze top positie met Mies Architectuur!

Betekenisvolle architectuur maken zit ook in het ontwerpen van goede distributiecentra. Waar niet alleen mensen, maar ook het bedrijfsproces van onze opdrachtgevers centraal staat. Waar wij als architect worden uitgedaagd om de perfecte logistieke route in ons creatieve ontwerp te integreren.


Sloop brandweerkazerne Veenendaal startsein voor moderne nieuwbouw

Burgermeester Gert-Jan Kats van de gemeente Veenendaal gaf woensdag het officiële startsein voor de sloop van de brandweerkazerne aan de Industrielaan in Veenendaal. De oude kazerne maakt plaats voor een nieuwe, moderne brandweerkazerne dat wordt gebouwd naar een ontwerp van Mies Architectuur.

De doorzichtige luifels van de nieuwbouw maken direct duidelijk dat het om een kazerne gaat. Het is daarnaast een moderne, toekomstgerichte en energieneutrale brandweerkazerne. Bijvoorbeeld door het gebruik van hout en circulair staal en het groene dak met zonnepanelen. Het duurzame ontwerp sluit goed aan bij de omgevingsvisie van de gemeente Veenendaal.

De brandweer heeft een tijdelijk onderkomen gevonden in de voormalige gemeentewerf aan de Nijverheidslaan in Veenendaal. Naar verwachting verhuizen zij in het voorjaar naar de spiksplinternieuwe brandweerkazerne die wordt gebouwd door Bouwbedrijf Kreeft.


Wij zijn verhuisd naar hartje Utrecht!

Het nieuwe Mies is gevestigd aan het Godebaldkwartier 407 (zevende verdieping) in Utrecht.

Ben je benieuwd naar ons prachtige uitzicht over de binnenstad? Loop gerust binnen voor een kop koffie.


Hoe staat het nu met….

In Veenendaal is Burgland Bouw druk bezig met het realiseren van de 167 appartementen Lindewijck, een ontwerp van Mies Architectuur.

Afgelopen week lanceerde Burgland Bouw een interessante video over de voortgang van de bouw en de architectonische keuzes die gemaakt zijn.

Klik hier voor de projectpagina met de video.


Slaapverwekkend??

Slaapverwekkend is het ontwerp voor Sleepfast zeker niet. Een droom wordt werkelijkheid langs de A28 voor Sleepfast. Een gebouw ontworpen door Mies Architectuur is onlangs opgeleverd aan de opdrachtgever.


Een krachtige tandem per 2023

In 2023 bundelen Coare Architectuur en Mies Architectuur hun krachten. De bedrijven zijn qua specialisatie, portfolio en cultuur sterk complementair aan elkaar. Door het delen van kennis, kunde én inspiratie ontstaat een krachtige tandem op het gebied van architectuur.

Het Amsterdamse Coare Architectuur heeft in ruim twee decennia een rijk portfolio opgebouwd op het gebied van (interieur)architectuur. Coare Architectuur ontwerpt vanuit de kern van de behoefte van de gebruiker en creëert hiermee een omgeving met focus op duurzaamheid en welzijn. Voor prominente opdrachtgevers in de sectoren kantoren, onderwijs en zorg worden omgevingen gecreëerd naar ruimtes waar mensen onder de meest ideale omstandigheden kunnen recreëren, werken en excelleren. Coare Architectuur heeft zich daarmee ontwikkeld tot een absolute autoriteit op het gebied van ontwerp en het is dan ook geen verrassing dat de relaties tussen Coare Architectuur en een groot deel van haar opdrachtgevers een jarenlange levensduur kennen.

Sinds haar oprichting in 1988 is de naam van Mies Architectuur nationaal én internationaal synoniem komen te staan voor gedegen ontwerpen waarbij esthetiek en functionaliteit hand in hand gaan. Het in Ede gevestigde architectenbureau richt zich zowel op woning- als op utiliteitsbouw en geldt als een onbetwiste specialist in het ontwerpen van multifunctioneel bedrijfsvastgoed. Mies Architectuur werkt onder meer voor landelijk opererende ontwikkelaars alsmede voor ontwikkelende aannemers en particuliere opdrachtgevers.

In eerdere samenwerkingen bleek de dienstverlening van Mies Architectuur en Coare Architectuur sterk complementair en per januari 2023 hebben de twee bedrijven officieel hun krachten gebundeld. De samenwerking zal zich in eerste instantie openbaren in een gedeelde backoffice, gezamenlijke marktbenadering en het uitwisselen van kennis.


Brandmeester

Dinsdag 21 december 2022 zijn de contracten getekend tussen de gemeente Veenendaal en de ontwikkelaars voor de ontwikkeling van een nieuwe brandweerkazerne en 143 woningen in het Pionierskwartier in Veenendaal.

Deze tender werd gewonnen door de combinatie van Bouwbedrijf Kreeft en BPD l Bouwfonds en het ontwerp mocht Mies Architectuur maken. De uitslag was unaniem voor deze gezamenlijke ontwerpinspanning en 90 procent van de inwonersstemmen ging naar onze winnende inzending.


We zijn op zoek naar jou!

Omdat onze ontwerp werkzaamheden steeds intensiever en groter worden zijn we op zoek naar versterking in onze Architectuur.

Ben jij de assistent-ontwerper of junior-architect die onze Architectuur kan versterken en ons team verder kan uitdagen, solliciteer dan bij Mies Architectuur.

Klik op deze link voor de vacaturepagina: