nieuws

Blijf op de hoogte van de meest recente
ontwikkelingen en het laatste nieuws
van Mies Architectuur.


Super+Wonen in Lunteren

In het centrum van Lunteren heeft Mies Architectuur het ontwerp gemaakt voor een nieuwe supermarkt met appartementen erboven. Tijdens de zomervakantie viel hiervoor de vergunning op de mat! De bestaande Dekamarkt is sterk verouderd, zowel van binnen als van buiten. De nieuwe supermarkt wordt bovendien groter en op de verdieping zijn woningen gepositioneerd. Hierdoor past het toekomstige volume beter bij de schaal van het snel veranderende centrum van Lunteren.


22 jaar na dato, de aanhouder wint.

In juli 1998 kreeg Mies Architectuur opdracht voor het ontwerpen van een themacentrum in Harderwijk. In 1999 werden de eerste plannen gepresenteerd aan de gemeente, iedereen enthousiast over het ontwerp. Na 8 nieuwe ontwerpen zijn we super tros dat we in 2020, 22 jaar later aan het bouwen zijn.

De eerste fase van het Shoppingcenter N320 wordt nu uitgevoerd. Oplevering zal in oktober van dit jaar zijn en direct daarna wordt met de uitvoering van de volgende fase gestart.

klik hier voor de projectpagina:


Waterrijk wonen in Rijnhuizen!

De wijk Rijnhuizen in Nieuwegein is volop in ontwikkeling. De van oorsprong kantorenwijk ondergaat een transformatie naar een gemengde leefwijk. Waar nog wel kantoren zijn, maar waar de nadruk ligt op wonen en leven. Woensdag 22 april jl. sloot de gemeente Nieuwegein de anterieure overeenkomst met FRESCH Real Estate voor het project Edisonkwartier in Rijnhuizen. Een kleinschalige ontwikkeling met 47 herenhuizen. De ondertekenaars kwamen online bij elkaar voor het tekenmoment. De heren Guido Schmitt en Ruben Freudenthal van FRESCH Real Estate zijn blij met de gesloten overeenkomst en kijken uit naar de verdere ontwikkeling. “Wij zijn trots op het bieden van een unieke mogelijkheid voor waterrijk wonen in Rijnhuizen!” Met de komst van Edisonkwartier komt de gemengde leefwijk weer een stap dichterbij. Komende maand gaat de website van Edisonkwartier online met meer informatie over de verkoop.


Schone Bakkes

In deze tijd van het Covid-19 virus zijn medische hulpmiddelen schaars. Een initiatief genaamd “Schone Bakkes” laat 3D printers zgn. spatbrillen printen. De 3D Printer van Mies Architectuur draait nu overuren op kantoor zodat ook wij ons steentje kunnen bijdragen in deze Corona crisis.

Wil je meer lezen over dit initiatief: https://schonebakkesdenhaag.nl/

Mies Architectuur werkt in de periode gewoon door om onze projecten door te laten gaan. Vanuit huis en kantoor zijn wij allemaal goed bereikbaar. Schroom niet om contact met ons op te nemen, we zijn goed bereikbaar.


Een echte “BELLE” villa

Mies Architectuur heeft de afgelopen maanden een tweetal villa’s ontworpen in Amersfoort en Arnhem. Inmiddels is de WABO bouwvergunning verleend en gaan we binnenkort starten met de uitvoering.

De villa in Amersfoort is een rietgedekte moderne interpretatie van een klassieke villa welke veel voor komt in het bergkwartier in Amersfoort. De villa in Arnhem is een kubistische moderne woning gelegen in Schuytgraaf in Amhem.

Met recht 2 fraaie villa’s waar het een genot is om in te wonen.


Boodschappen doen bij Appie.

Mies Architectuur heeft voor Borghese Logistics een e-commerce distributiecentrum voor de online activiteiten van Ahold Delhaize ontworpen.

Het zogenoemde Home Shopping Center (HSC) wordt gerealiseerd op het bedrijvenpark Prisma A12 in Bleiswijk en omvat circa 20.000 m2 bedrijfsruimte, circa 2.250 m2 kantoorruimte en een parkeerterrein van circa 30.000 m² voor auto’s en bestelwagens. Het gebouw komt pal naast het distributiecentrum van HelloFresh dat in 2018 door Mies Architectuur is ontworpen.

Klik hier voor de projectpagina:

 

 


C_Hub Bedrijfsportal

Aan de rand van Coevorden tegen de Rijksweg N34 staat het voormalige kantoorgebouw en bedrijfshal van Imtech, deze gebouwen worden door Mies Architectuur gerenoveerd en uitgebreid naar moderne bedrijfs en- kantorenunits.

Met een nieuwe moderne uitstraling zijn de gebouwen langs de N34 in Coevorden weer klaar voor de toekomst.

Klik hier voor de projectpagina:


Spannend……..!

Langs de A-12 ter hoogte van Ede en Veenendaal heeft Mies Architectuur voor onze opdrachtgever Delektro en Van Van Ee een spannend bedrijfspand ontworpen. Strakke lijnen en grote overstekken, gecombineerd met contrasterende materialen en kleuren leveren een “spannend” gebouw op.

Eind januari 2020 is het gehele gebouw opgeleverd en in gebruik genomen.


Stadsstrand te koop

In november 2018 won Mies Architectuur, samen met ontwikkelaar Ingenious Vastgoed,  de prijsvraag voor de nieuwe invulling van het stadsstrand in Veenendaal. Op 12 december gaan de woningen “Aan het Stadsstrand”  in de verkoop.

De verkoopinformatie avond is op 12 december van 18.00u tot 20.00u bij DownTown (Tuinstraat 133) in Veenendaal.

Meer informatie over dit project,

Klik hier voor de link naar de makelaar:

Klik hier voor de projectpagina: