nieuws

Blijf op de hoogte van de meest recente
ontwikkelingen en het laatste nieuws
van Mies Architectuur.


De keus is aan jullie, stem voor de Architectuurprijs Apeldoorn

In 2020 heeft Mies Architectuur voor onze opdrachtgever Globen een kantoor mogen ontwerpen in  een bosrijke omgeving in Apeldoorn.

Wij werden gevraagd om mee te dingen naar de prestigieuze architectuurprijs Apeldoorn 2022.

Mies Architectuur heeft deze al een keer eerder weten te winnen samen met Courage Architecten.

Dit jaar doen we samen met Courage Architecten ook mee met de architectuurprijs Apeldoorn 2022 met ons project Gemeentewerf Post Noord.

Klik hier om te stemmen op het project Globen

Klik hier om te stemmen op het project Gemeentewerf Post Noord


Opgeleverd

Begin 2022 is Qumey Metaalindustrie verhuist naar hun nieuwe gebouw in Maarssen. Mies Architectuur tekende voor het ontwerp en het was even wachten totdat de zo kenmerkende architectonische luifel geplaatst was. De luifel maakt de architectonische compositie compleet. het totale zwarte volume met een ritme van glazen verticale snede wordt verbijzonderd door deze stalen luifel, deze luifel geeft uitdrukking aan het werk en de mogelijkheden en kwaliteit van het werk van Qumey Metaalindustrie.

klik hier voor de projectpagina.


De Boswal

Je zult wel denken, wat is dit nu voor een project. Een gaaf gebouw voor de Bosmanbedrijven in de geluidswal van Amersfoort.

Op kavel 3 heeft Mies Architectuur hier een fraai ontwerp mogen ontwerpen…………. en er volgen snel nog meer van de hand van Mies Architectuur in de geluidswal langs de A-1 in Amersfoort.

Klik hier op de projectpagina:


Mooi en Groen ontwerp voor M&G

M&G, wereldwijd marktleider op het gebied van ontwikkeling en fabricage van oplossingen voor rookgasafvoer en ventilatie, gaat haar twee huidige locaties in Assen en Groningen consolideren naar één nieuwe locatie op het nieuw te realiseren industrieterrein Assen Zuid. Mies Architectuur mag voor onze opdrachtgever Borghese Logistics het hele gebouw ontwerpen.

klik hier voor de projectpagina:


Het HEK is van de dam

In Woudenberg heeft Mies Architectuur voor installatiebedrijf Hek het nieuwe ontwerp mogen maken voor hun showroom met opslag. Het gebouw is gericht op de nieuwe woonwijk in Woudenberg en wij hebben met veel transparantie en met grote weglopende overstekken een herkenbaar en toegankelijke showroom ontworpen.

Begin 2022 is gestart met de bouw


Nieuw Model BMW MINI

Onlangs is in Tilburg de nieuwbouw opgeleverd voor BMW MINI Renova. Dit dealerbedrijf is ontworpen conform de nieuwe retail NEXT richtlijnen van BMW AG.

Mies Architectuur heeft dit nieuwbouw dealerbedrijf mogen ontwerpen.


Vrijheid=blijheid

Met ‘creating new environments’ als pay-off heeft Ingenious als ontwikkelaar oog voor de wensen van de huidige en toekomstige bevolkingssamenstelling. Voor deze ontwikkeling mocht Mies Architectuur het ontwerp maken op de voormalige locatie van Speksnijder modewinkel aan de rand van het centrum van Veenendaal.

Het te ontwikkelen appartementencomplex “Liberty” op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Bevrijdingslaan speelt tevens in op de toenemende vraag naar huisvesting voor eenpersoonshuishoudens voor jong en oud en zorggeschikte- en levensloopbestendige woonruimte in Veenendaal


Lichtend voorbeeld

Lighthouse op Businesspark Krabbegors. Ideaal gelegen in Dordrecht, met perfecte verbindingen naar het achterland en de haven van Rotterdam. Mies Architectuur ontwerp, Borghese Logistics ontwikkeld en Pleijsier Bouw realiseert het state-of-the-art distributiecentrum Dordrecht Lighthouse. Met een strategische ligging tussen Rotterdam, Den Haag, Breda en Antwerpen is dit de ideale locatie voor elke logistieke uitdaging.


Klaar om naar het strand te gaan?

Eind van 2021 is het project “Stadsstrand” in Veenendaal opgeleverd. De komende periode worden de horecaunits ingericht en staat alles in het teken van een mooi voorjaar en een warme zomer aan het “stadsstrand” in Veenendaal. Een project waar Mies Architectuur trots op is.

Een mooie aanvulling voor het centrum van Veenendaal.

klik hier voor de projectpagina: