nieuws

Blijf op de hoogte van de meest recente
ontwikkelingen en het laatste nieuws
van Mies Architectuur.


Samen voor een schoner Stichtse Vecht

Het contract is getekend door wethouder Van den Akker: Stichtse Vecht krijgt een nieuw afvalscheidingsstation aan de Corridor wat ontworpen is door Mies Architectuur! Een prachtig vraagstuk met een mooie duurzaamheidsambitie. Ons op het lijf geschreven, want wij ontwerpen graag gebouwen die van betekenis zijn voor de mens en haar omgeving. 

Het afvalscheidingsstation krijgt straks meerdere functies waardoor de gemeente positief invloed kan uitoefenen op het milieu. Er komt een gemeentewerf waar afval gescheiden en gerecycled wordt om de omgeving schoner en duurzamer te maken. De werf met kantoor van KanisGroen huisvest zich hier; de partij die verantwoordelijk is voor het groenonderhoud in de gemeente. Én er komt een circulair ambachtscentrum wat bijdraagt aan de vermindering van afval in de gemeente, het behoud van grondstoffen. Het is een plek waar oude materialen en producten een nieuw leven krijgen en waar de gemeente vanaf de oplevering eind 2025 samenwerkt aan een meer circulaire toekomst.

Dit allemaal is straks gehuisvest in een duurzaam gebouw dat staat op een logistiek goed ontworpen terrein. Dat betekent dat een groot aantal zonnepanelen niet mogen ontbreken op het dak van het gebouw wat fraaie, houten accenten en circulair geproduceerde sandwichpanelen aan de gevel krijgt. Dit gebouw voldoet aan alle eisen van duurzaamheid conform het Besluit Bouwwerken Leefomgeving. Ook het terrein voldoet: de afvalstromen zijn tot in de puntjes uitgedacht wat het uiterst gebruiksvriendelijk maakt.


Wat ons betreft gaat renoveren en verduurzamen hand in hand

Aan de Disketteweg in de wijk Hoefkwartier in Amersfoort, vlákbij station Schothorst, staat het schoolgebouw van het ROC. Dit gebouw vormt een onderdeel van de Campus in Amersfoort en is dermate gedateerd dat een renovatie en verduurzaming onvermijdelijk is. Aan Mies Architectuur de vraag om hier een moderne plek voor studenten en docenten te ontwerpen.

Wat ons betreft gaat renoveren en verduurzamen hand in hand. Bij het ontwerpen van een fijne plek zoeken wij daarom altijd naar de meest toekomstbestendige oplossingen die ons ontwerp alleen maar versterken. Bij het schoolgebouw van het ROC liepen we daarbij tegen een aantal mooie uitdagingen aan die wij met een inventief ontwerp overwonnen dat volledig aansluit bij het beeldkwaliteitsplan en daarmee de ontwikkelingen in het Hoefkwartier.

Lees meer over dit project op onze projectenpagina


Betekenisvolle architectuur voor historische plek in Rijswijk

Bij het ontwerpen van omgevingen waar wonen en werken samensmelten hebben wij altijd als doel om een levendige, duurzame en inclusieve plek te creëren waar mensen graag zijn. Dat geldt ook voor de locatie van de voormalige Indola fabriek aan de Nijverheidsstraat in Rijswijk. De behoefte is om hier een gemengd programma te ontwikkelen inclusief ten minste 300 appartementen. Deze wens hebben wij één op één in ons ontwerpplan opgenomen en daar 6.000 m2 commerciële ruimten aan toegevoegd.

Benieuwd hoe onze visie op betekenisvolle architectuur een plek krijgt in dit project? Hoe duurzaamheid, esthetiek en circulariteit in ons ontwerp verweven worden?

Lees dan verder op de projectenpagina van onze website.


Trots op deze top positie met Mies Architectuur!

Betekenisvolle architectuur maken zit ook in het ontwerpen van goede distributiecentra. Waar niet alleen mensen, maar ook het bedrijfsproces van onze opdrachtgevers centraal staat. Waar wij als architect worden uitgedaagd om de perfecte logistieke route in ons creatieve ontwerp te integreren.


Sloop brandweerkazerne Veenendaal startsein voor moderne nieuwbouw

Burgermeester Gert-Jan Kats van de gemeente Veenendaal gaf woensdag het officiële startsein voor de sloop van de brandweerkazerne aan de Industrielaan in Veenendaal. De oude kazerne maakt plaats voor een nieuwe, moderne brandweerkazerne dat wordt gebouwd naar een ontwerp van Mies Architectuur.

De doorzichtige luifels van de nieuwbouw maken direct duidelijk dat het om een kazerne gaat. Het is daarnaast een moderne, toekomstgerichte en energieneutrale brandweerkazerne. Bijvoorbeeld door het gebruik van hout en circulair staal en het groene dak met zonnepanelen. Het duurzame ontwerp sluit goed aan bij de omgevingsvisie van de gemeente Veenendaal.

De brandweer heeft een tijdelijk onderkomen gevonden in de voormalige gemeentewerf aan de Nijverheidslaan in Veenendaal. Naar verwachting verhuizen zij in het voorjaar naar de spiksplinternieuwe brandweerkazerne die wordt gebouwd door Bouwbedrijf Kreeft.


Wij zijn verhuisd naar hartje Utrecht!

Het nieuwe Mies is gevestigd aan het Godebaldkwartier 407 (zevende verdieping) in Utrecht.

Ben je benieuwd naar ons prachtige uitzicht over de binnenstad? Loop gerust binnen voor een kop koffie.


Hoe staat het nu met….

In Veenendaal is Burgland Bouw druk bezig met het realiseren van de 167 appartementen Lindewijck, een ontwerp van Mies Architectuur.

Afgelopen week lanceerde Burgland Bouw een interessante video over de voortgang van de bouw en de architectonische keuzes die gemaakt zijn.

Klik hier voor de projectpagina met de video.


Slaapverwekkend??

Slaapverwekkend is het ontwerp voor Sleepfast zeker niet. Een droom wordt werkelijkheid langs de A28 voor Sleepfast. Een gebouw ontworpen door Mies Architectuur is onlangs opgeleverd aan de opdrachtgever.