scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


M&G Assen

kantoren, logistiek, werken / 2022


Mooi en Groen ontwerp voor M&G

M&G, wereldwijd marktleider op het gebied van ontwikkeling en fabricage van oplossingen voor rookgasafvoer en ventilatie, gaat haar twee huidige locaties in Assen en Groningen consolideren naar één nieuwe locatie op het nieuw te realiseren industrieterrein Assen Zuid. In totaal zal Borghese Logistics in samenwerking met Mies Architectuur circa 39.500m² logistiek vastgoed realiseren (waarvan 27.500m² productie en 12.000m² opslag). Het krijgt aan de entreezijde een opvallend en uitnodigend kantoorgebouw. Aan de snelwegzijde wordt het gebouw voorzien van groene schermen, die per seizoen voor een andere uitstraling gaan zorgen.


projectinformatie

project
Nieuwbouw M&G Assen
opdrachtgever
Borghese Logistics
locatie
Assen
jaar
2022
status
In uitvoering
omvang
Kantoren 3.000 m²/fabrieksruimte 25.000 m²/warehouse 12.000 m²
samenwerkingen
Hollands Groen
type
kantoren, logistiek, werken

Vogelvlucht vanaf de A-28


Natuurinclusief ontwerpen

Het ontwerp voor het gebouw voor M& G is samen met Hollands Groen volledig Natuur Inclusief ontworpen. Groene gevels welke reageren op de beleving van de snelweg en de volledige omgeving is aangepakt om te voldoen aan deze gestelde eisen.


Schetsen van de gevels


Kantoor

Naast de productie en de opslag heeft M&G ook een groot kantoor nodig. Wij hebben dit als een zelfstandig volume ontworpen en uitgevoerd in een grove baksteen welke de lijnvoering duidelijk accentueert. Door de sprongen in de gevel leggen we de nadruk op de diverse programmatische eisen uit het PVEVogelvluchten