scroll naar beneden

bekijk fullscreen

< terug naar het overzicht


Nieuwbouw woningen, Vathorst

wonen / 2016


Wonen aan "De Brede Gracht" in Vathorst

De woningen hebben een prachtige ligging aan een gracht, die via binnenwateren wordt verbonden met het IJsselmeer. Deze gracht en de hoge bruggen aan de uiteinden van de straat bepalen de vorm en oriëntatie van de woningen.

Aan de westzijde hebben de woningen uitzicht op het water en schijnt de avondzon. Hier zijn ruime terrassen en grote ramen gemaakt, zodat de bewoners hier maximaal gebruik van kunnen maken. Met een in de breedte georiënteerde plattegrond zijn de meeste ruimten op dit uitzicht gericht.

De straatzijde is meer besloten, hier is ruimte voor de entree, de auto, de berging en een stukje tuin. Optioneel kan de woning hier verder naar de specifieke wensen worden uitgebreid. Deze uitbreidingen zorgen voor een individueel beeld van de woning. Bovenop de eerste verdieping is ruimte voor een dakopbouw met een ruim terras. Ook hier draait het om uitzicht en individuele beleving.

Het materiaalgebruik is warm en stoer. De woningen krijgen ten opzichte van de buurpanden een eigen kleur steen. Het gaat hierbij om een handvormsteen met terug liggend voegwerk, dat een mooie ruwe uitstraling krijgt. Oranje bruine houten kozijnen en houtachtige delen in dezelfde kleur versterken het warme beeld. In contrast hiermee zijn de strakke grijze aluminium kaders rond de grote kozijnen en de erker.

De hoekwoningen vormen een markante beëindiging door extra kozijnen en aanbouwen bij de zijgevel. Het uitzicht vanuit de zijgevel wordt ten volle benut om de woning nog meer eigen karakter te geven. Zij beëindigen de reeks woningen, die richting de hoge bruggen trapsgewijs ook in hoogte verspringen.

Vanaf het terras kan optioneel een trap worden gemaakt voor de aanleg van een eigen boot. Dat geeft de mogelijkheid om nog meer gebruik te maken van de unieke ligging aan het water.


projectinformatie

project
Nieuwbouw woningen Bredegracht
opdrachtgever
Hegeman Planontwikkeling
locatie
Amersfoort
jaar
2016
status
Gerealiseerd
omvang
13 woningen
type
wonen

Langs de Brede Gracht


Langs de Baak van Hellevoetsluis