Sloop brandweerkazerne Veenendaal startsein voor moderne nieuwbouw

Burgermeester Gert-Jan Kats van de gemeente Veenendaal gaf woensdag het officiële startsein voor de sloop van de brandweerkazerne aan de Industrielaan in Veenendaal. De oude kazerne maakt plaats voor een nieuwe, moderne brandweerkazerne dat wordt gebouwd naar een ontwerp van Mies Architectuur.

De doorzichtige luifels van de nieuwbouw maken direct duidelijk dat het om een kazerne gaat. Het is daarnaast een moderne, toekomstgerichte en energieneutrale brandweerkazerne. Bijvoorbeeld door het gebruik van hout en circulair staal en het groene dak met zonnepanelen. Het duurzame ontwerp sluit goed aan bij de omgevingsvisie van de gemeente Veenendaal.

De brandweer heeft een tijdelijk onderkomen gevonden in de voormalige gemeentewerf aan de Nijverheidslaan in Veenendaal. Naar verwachting verhuizen zij in het voorjaar naar de spiksplinternieuwe brandweerkazerne die wordt gebouwd door Bouwbedrijf Kreeft.