Samen voor een schoner Stichtse Vecht

Het contract is getekend door wethouder Van den Akker: Stichtse Vecht krijgt een nieuw afvalscheidingsstation aan de Corridor wat ontworpen is door Mies Architectuur! Een prachtig vraagstuk met een mooie duurzaamheidsambitie. Ons op het lijf geschreven, want wij ontwerpen graag gebouwen die van betekenis zijn voor de mens en haar omgeving. 

Het afvalscheidingsstation krijgt straks meerdere functies waardoor de gemeente positief invloed kan uitoefenen op het milieu. Er komt een gemeentewerf waar afval gescheiden en gerecycled wordt om de omgeving schoner en duurzamer te maken. De werf met kantoor van KanisGroen huisvest zich hier; de partij die verantwoordelijk is voor het groenonderhoud in de gemeente. Én er komt een circulair ambachtscentrum wat bijdraagt aan de vermindering van afval in de gemeente, het behoud van grondstoffen. Het is een plek waar oude materialen en producten een nieuw leven krijgen en waar de gemeente vanaf de oplevering eind 2025 samenwerkt aan een meer circulaire toekomst.

Dit allemaal is straks gehuisvest in een duurzaam gebouw dat staat op een logistiek goed ontworpen terrein. Dat betekent dat een groot aantal zonnepanelen niet mogen ontbreken op het dak van het gebouw wat fraaie, houten accenten en circulair geproduceerde sandwichpanelen aan de gevel krijgt. Dit gebouw voldoet aan alle eisen van duurzaamheid conform het Besluit Bouwwerken Leefomgeving. Ook het terrein voldoet: de afvalstromen zijn tot in de puntjes uitgedacht wat het uiterst gebruiksvriendelijk maakt.