scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


52 appartementen Havenstaete, Almere

appartementen, wonen / 2018


Ambachtelijke appartementen

Almere Haven is het oudste stadsdeel van Almere en heeft een dorps en kleinschalig karakter. Aan de Ambachtsmark zijn 52 appartementen gerealiseerd. Deze planlocatie bevindt zich op loopafstand van het centrum van Almere Haven en is centraal gelegen dichtbij de ringweg naar de A6. Aan de oostzijde is een nieuwe supermarkt gevestigd, aan de noord- en westzijde een rustige woonwijk.

Stedenbouwkundig is aansluiting gezocht met het naastliggende appartementencomplex Triade. Samen met dit bouwblok vormen de 2 bouwmassa’s een gesloten, klein-stedelijk bouwblok, passend bij de schaal van Almere Haven. Voor de gevel is gekozen is voor een warme, strengpers baksteen in combinatie met speels verspringende oranjebruine beplating. Ook de balkons zijn verspringend aan de gevel bevestigd. Het metselwerk is in verschillende verbanden gemetseld, zodat de gevel, vooral van dichtbij, nog meer gaat leven.

De woningen worden ontsloten door galerijen die te bereiken zijn via een glazen trappenhuis. Aan de galerijzijde kijken de woningen uit op een afgesloten binnentuin, die alleen voor de bewoners bereikbaar is. Aan de straatzijde zijn de woningen voorzien van verdiepingshoog glas, waardoor er veel licht de woningen binnendringt.

 


projectinformatie

project
Nieuwbouw Appartementen
opdrachtgever
Klompenburg Bouw BV
locatie
Almere
jaar
2018
status
Gerealiseerd
omvang
52 appartementen
type
appartementen, wonen

Binnenzijde van het woongebouw


Impressie buitengevels