scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Panattoni Park Twente, Almelo

werken / 2024


State-of-the-art bedrijfscomplex Panattoni op innovatief XL Businesspark in Twente

Op het innovatieve XL Businesspark in Twente is het state-of-the-art logistieke bedrijfscomplex Panattoni Park Twente nu officieel geopend. Dit indrukwekkende gebouw van circa 55.000 m² biedt de ultieme faciliteiten voor moderne, logistieke bedrijven. Onder leiding van Mies Architectuur, die binnen dit project als hoofdadviseur fungeerde, is dit duurzame en multifunctionele complex ontwikkeld. Het voldoet aan alle eisen die aan hedendaagse logistieke locaties gesteld worden.


projectinformatie

project
Bedrijfscomplex Panattoni
opdrachtgever
Panattoni
locatie
Almelo
jaar
2024
status
Opgeleverd
omvang
55.000 m²
type
werken

Een perfecte locatie

Dankzij de strategische ligging en ongeëvenaarde transportverbindingen via weg, water en spoor is dit dé ideale bedrijfslocatie. Panattoni ligt slechts vijf minuten van een onafhankelijke containerterminal direct aan het Twentekanaal, met een directe waterverbinding naar de havens van Rotterdam en Amsterdam. Dit maakt het, samen met de prachtige architectuur en functionele structuur dé perfecte hub voor internationale logistiek.


BREEAM-NL Excellent

Als architect van het gebouw en tevens hoofdadviseur hebben wij, in samenwerking met een constructeur de ontwikkeling van de constructie begeleid. Ons team adviseerde tevens over de (duurzaamheids)installaties en landschapsarchitectuur. Maar ook de advisering en normering van BREEAM-NL Excellent stond op onze agenda.


Betekenisvolle architectuur

Bij Mies Architectuur zorgden we ervoor dat het complex functioneel helemaal klopte. Maar dat het complex ook betekenisvol is voor de toekomstige gebruikers. Dat betekent bijvoorbeeld dat de logistieke routing van het terrein en gebouw kloppen. Dat de interne en externe werkstromen optimaal kunnen verlopen, de werkplekken bijdragen aan de gezondheid en veiligheid van de werknemers, maar ook dat het hele gebouw en het terrein voldoen aan de geldende wetten- en regels. Daarbij zorgden wij er met de samenwerkende partners ook nog eens voor dat het pand volledig aardgasvrij is en voorzien van 3.700 zonnepanelen op het dak met volop uitbreidingsmogelijkheden.

Kortom: de collega’s van Mies Architectuur hebben onze klant volledig ontzorgd!