scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Kantoor met fabrieksruimte voor Wilting in Veldhoven

werken /


Markant kantoor met fabrieksruimte in een fraaie, groene omgeving

Voor Wilting, Specialists in manufacturability, ontwierpen wij een pand met een fabrieksruimte en kantoren aan de Habraken in Veldhoven. De vraag aan Mies Architectuur was helder: “geef vorm aan onze nieuwe productielocatie waar de bedrijfsprocessen 24 uur per dag onverminderd doorgaan. Waar een heldere routing van inkomende en uitgaande goederen onmisbaar is en wij zeer hoge eisen stellen aan een schone en stabiele omgevingstemperatuur in de fabriek.” Een uitdaging, maar een mooie. Het resultaat van onze samenwerking is een prachtig nieuw pand in het groen wat een fijne plek is voor de werknemers en opgaat in de groene omgeving.


projectinformatie

project
Nieuwbouw
opdrachtgever
Wilting Components B.V.
locatie
Veldhoven
status
In ontwikkeling
omvang
16.500 m² kantoor- en bedrijfsruimte
type
werken

Wilting is gespecialiseerd in de efficiënte productie van hoogwaardige fijnmechanische componenten en modules, gericht op internationale High Tech industrieën zoals de halfgeleiderindustrie, lucht- en ruimtevaart, voedselverwerking, automotive en meer. De inspirerende mensen die bij Wilting werken zijn aanzienlijk ambitieus in hun werk. Met name in het voortraject konden we daarom samen stappen maken wat van ons een ontwerpende slagkracht vroeg. Onze collega’s hebben daarom met verschillende disciplines binnen Wilting efficiënt vergaderd om een logische routing te geven aan het gebouw. Zodat het bedrijfsproces hierbinnen naadloos past en optimaal kan functioneren. In een korte tijd leerden wij zo het DNA van Wilting kennen. De gemeente Veldhoven werd vroeg betrokken bij de planvorming en ontwerpschetsen, zodat ook binnen de ontwerpende en juridische kaders van bedrijventerrein Habraken gezocht kon worden naar de juiste invulling op de locatie.


Tweeledig ontwerpen

Het gebouw is door dit proces gelijktijdig van buiten naar binnen en van binnen naar buiten vormgegeven. In de (grote) logistieke bedrijfsruimten zijn veel mensen aanwezig, er is dan ook voldoende aandacht besteed aan de ruimtelijke kwaliteit. Zo is ervoor gezorgd dat er veel daglichttoetreding plaatsvindt en vanuit alle werkruimten is het buitenleven goed zichtbaar. Hiervoor zijn meerdere grote patio’s in het gebouw ingebracht en kan daglicht tot diep in het gebouw toetreden. Daarnaast is er in het ontwerp rekening mee gehouden dat er altijd een visuele relatie is tussen binnen en buiten.


In het groen

De werkomgeving van het markante kantoor is tot en met het interieur door ontworpen. Hierdoor ontstaat er een dynamische en prettige werkomgeving waarbij gebouw en interieur elkaar versterken. Grenzend aan het kantoor is een groot bedrijfsrestaurant ontworpen en ingericht waar alle werknemers binnen Wilting elkaar ontmoeten. Dit bedrijfsrestaurant is een multifunctionele werk- en recreatieve omgeving. Ook grote presentaties en bedrijfsaangelegenheden kunnen hier plaatsvinden. En op de mooie dagen is buiten vertoeven een must, want aangrenzend aan het bedrijfsrestaurant is een groot terras ontworpen. Ook deze buitenruimte is landschappelijk doorontworpen en zal samen met het omliggende terrein Wilting letterlijk in het groen zetten.