scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Beton en mix Bruil, Ede

kantoren, werken / 2016


Hergebruik houten liggers in het kader van MVO

Een aantal jaren geleden mocht Mies Architectuur al het ontwerp maken voor het kantoor met productieruimte voor Bruil beton en Mix. Een herkenbaar gebouw met zijn bekende cementsilo’s zichtbaar ingepakt met houten laten vanaf de snelweg A-30.

In het kader van MVO besloot Bruil reeds in een vroeg stadium om de gelamineerde liggers uit hun oude pand aan de Zandlaan in Ede te hergebruiken. Hierdoor konden de gelamineerde liggers op eenvoudige wijze worden ingepast voor de bedrijfshal in het ontwerp van Mies Architectuur.

Ook betekende dit dat het kantoor opnieuw uitgebreid moest worden, deze gelegenheid hebben wij aangegrepen om de gevel opnieuw te ontwerpen. Dit betekende de bestaande gevelopeningen en entree moesten blijven bestaan. Als concept hebben wij gekozen om materialen welke representatief zijn voor Bruil Beton en Mix te gebruiken, dat wil zeggen diverse gevelstenen, verschillenden metselwerkverbanden, verschillende kleuren voegen. Het andere representatieve materiaal beton hebben wij terug laten komen in de kaders om de kozijnen en als toegangsportaal voor de entree. In het entree gebied hebben we dit verder doorgevoerd.


projectinformatie

project
Nieuwbouw kantoor en bedrijfshal Beton en Mix Bruil
opdrachtgever
Bruil Ede
locatie
Ede
jaar
2016
status
Gerealiseerd
omvang
6.000 m2
type
kantoren, werken

bedrijfshal


detail gevel en gevelmetselwerk