scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Vrijstaande villa, scherpenzeel

interieur, wonen / 2018


Vrijstaande Kempische Villa

In Scherpenzeel langs de oude rijweg naar Renswoude lagen nog een aantal grondstukken welke de bestemming wonen hebben gekregen in 2017. Mies Architectuur werdt gevraagd door onze opdrachtgever of wij een villa wilde ontwerpen welke niet helemaal de stijlkenmerken heeft van Mies Architectuur. Natuurlijk hebben wij die handschoen opgepakt, immers is het juist leuk om je te verdiepen in andere architectuurstijlen. De opdrachtgever heeft zijn moodboard met stijlen van binnen en buiten overhandigd aan ons en wij hebben ons verdiept in de “Kempische Bouwstijl”. De opdrachtgever en de welstandscommissie waren erg enthousiast over ons ontwerp voor deze villa.

De “Kempische Villa” heeft een geschakelde plattegrond met allerlei verschillende functies in verschillenden aanbouwen. Elke aanbouw heeft weer een andere materialisatie. De verschillenden materialisaties is een van de belangrijkste kenmerken van de “Kempische Bouwstijl” Dit alles zonder het feit dat het samenhang verliest en een juiste ruimtelijke compositie blijft.

 

 


projectinformatie

project
Nieuwbouw woning
locatie
Scherpenzeel
jaar
2018
status
Gerealiseerd
type
interieur, wonen

Interieur

In het interieur heeft Mies Architectuur ook mogen meedenken. In de keuken zijn de houten eiken spanten in het zicht gebleven en geeft de open keuken extra hoogte en ¬†een ruimtelijk beeld waar de woonkeuken om vraagt. Tezamen met de materialisatie en verlichting sluit het interieur mooi aan bij de “Kempische Bouwstijl”