scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


De Beijer, Dodewaard

interieur, kantoren, werken / 2016


Een fantastisch uitzicht over de uiterwaarden van de Waal

Op de locatie van een oude steenfabriek in de uiterwaarden van Dodewaard mocht Mies Architectuur de nieuwe huisvesting ontwerpen voor de Beijer Groep. De Beijer Groep is toonaangevend in productie, handel en logistiek van grondstoffen, zij leveren grondstoffen aan de grond-, weg- en waterbouw, de asfalt- en betonindustrie, de recreatiemarkt, de park-en landschapsinrichting en de keramische industrie.

Omdat op de huidige locatie een zeer beeldbepalende steenfabriek stond heeft Mies Architectuur de vormentaal gebruikt als uitgangspunt voor de grote overslaghal voor de diverse grondstoffen. Om het terrein te bereiken is de toegangsweg over een dijk gelegd vanuit Dodewaard. Als je het terrein opkomt rijden vanaf deze dijk is de locatie voor het kantoor direct links gelegen als je het terrein op komt rijden. Om optimaal gebruik te maken van de vergezichten hebben wij het kantoor enerzijds zeer transparant gemaakt en aan de andere zijnde gesloten en uitgevoerd in contrasterend metselwerk van een Grauwacke steen.


projectinformatie

project
Nieuwbouw kantoor en bedrijfshal De Beijer
opdrachtgever
Bruil Ede
locatie
Dodewaard
jaar
2016
status
Gerealiseerd
omvang
7.000 m2
type
interieur, kantoren, werken

interieurontwerp

Mies Architectuur heeft ook het interieur ontworpen voor  De Beijer. Alles draait binnen het interieur om de centrale kern welke de trappen en de bruggen herbergt welke voor de diverse verbindingen zorgt. Deze kern is uitgevoerd in een Grauwacke steen uit hun eigen steengroeve in Duitsland. De rest van het interieur is licht ontworpen zodat het daglicht ver naar binnen kan dringen door de glazen triple beglazing van de gevel.


het kantoor


opslag en overslag