scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Eureco, Nijkerk

kantoren, werken / 2017


EUREKA !

Mies Architectuur is gevraagd door Eureco BV om mee te denken over hun nieuwe huisvesting. Op een locatie in Nijkerk, met een schitterend uitzicht over de landerijen heeft Mies Architectuur een verrassend ontwerp gemaakt. Normaal verwacht je een kantoor tegen een bedrijfsruimte aan de weg, maar wij draaiden alles om, dit vanwege het schitterende en rustgevende uitzicht.

Een “Eureka” momentje voor Eureco BV door Mies Architectuur.

In September 2017 is gestart met de bouw en eind 2018 is het gehele gebouw opgeleverd.


projectinformatie

project
Nieuwbouw Eureco BV
opdrachtgever
Domitelika BV
locatie
Nijkerk
jaar
2017
status
gerealiseerd
omvang
1.600 m²
type
kantoren, werken

kantoor

Het kantoor is als een los volume achter de hoofdbebouwing ontworpen. De eis uit het beeldkwaliteitsplan was dat de kantoren gericht moesten zijn op de straat. Omdat het uitzicht op de landerijen voor het kantoor een veel betere beleving oplevert hebben wij het kantoor op twee zijden georiënteerd en uitzicht gegeven. Op deze manier voldongen we aan het beeldkwaliteitsplan en de het fantastische uitzicht.


Daglicht

Aan de voorzijde van het gebouw hebben wij daglicht gecreëerd in de bedrijfshal doormiddel van een groot kader ingevuld met een lichtdoorlatend materiaal, Rodeca. Door dit vlak ook te gebruiken voor de naamsaanduiding van het bedrijf ontstaat er een verrassend samenhangende gevel, welke zich in de avondsituatie anders laat beleven.