scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Logistiek centrum, Bleiswijk

kantoren, logistiek / 2020


State-of-the-art e-commerce distributiecentrum voor Ahold Delhaize

Het zogenoemde Home Shopping Center (HSC) is gerealiseerd op bedrijvenpark Prisma in Bleiswijk en omvat circa 20.000 m2 bedrijfsruimte, circa 2.250 m2 kantoorruimte en een parkeerterrein van circa 30.000 m² voor auto’s en bestelwagens. Het gebouw staat pal naast het distributiecentrum van HelloFresh dat in 2018 door Mies Architectuur is ontworpen.

Het e-commerce distributiecentrum is centraal gelegen in de Randstad, met een directe aansluiting op een aantal belangrijke rijkswegen zoals de A4, A12, A13 en de A20. Met het nieuwe OV-knooppunt Lansingerland-Zoetermeer wordt bedrijvenpark Prisma bovendien het best bereikbare bedrijvenpark van Nederland. Naast Ahold zijn op het bedrijvenpark Prisma bedrijven gevestigd zoals: Aldi, Dirk v/d Broek, HelloFresh en Hoogvliet; daarmee is het bedrijvenpark een sterk food georiënteerd cluster.

De totale bruto vloeroppervlakte van 22.171 m² is onderverdeeld in 19.923 m² bedrijfsruimte en 2.248 m² kantoorruimte. Het e-commerce distributiecentrum wordt gebouwd op een perceel van ca. 5.2 ha. Het plot biedt parkeerplaatsen voor auto’s en bestelwagens welke noodzakelijk zijn voor de logistieke operatie. In totaal zijn er 418 autoparkeerplaatsen en 151 bestelwagenparkeerplaatsen aanwezig. Om een ​​veilige doorgang voor werknemers te verzekeren tussen de parkeerplaatsen en het distributiecentrum wordt er een loopbrug aangelegd.

In het kader van duurzaamheid wordt het volledige dak vol gelegd met zonnepanelen en worden er energiezuinige installaties toegepast. Het gebouw wordt gecertificeerd met een BREEAM*** VERY GOOD label

 


projectinformatie

project
Nieuwbouw HSC Ahold Bleiswijk
opdrachtgever
Borghese Logistics
locatie
Bleiswijk
jaar
2020
status
Gerealiseerd
omvang
19.923 m² bedrijfsruimte en 2.248 m² kantoren
samenwerkingen
Fotografie: Egbert de Boer
type
kantoren, logistiek

Logistieke bewegingen van vrachtwagens en bestelbussen zijn goed georganiseerd.


Om een ​​veilige doorgang voor werknemers te verzekeren tussen de parkeerplaatsen en het distributiecentrum wordt er een loopbrug aangelegd.


Een geoliede machine aan de binnenzijde van het gebouw.