scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Interieur kantoor NS, Eindhoven

interieur /


Noordzicht

Voor NS is Mies Architectuur (voorheen COARE Architectuur) vaste partner in de huisvesting van het concern. Het begon met de revitalisatie van het NS-regiokantoor midden in Eindhoven. Maar inmiddels mogen we terugkijken op bijna 14 succesvolle projecten. NS heeft lef, staat open voor uitdagingen en wil blijven innoveren. Wij krijgen hierbij alle vrijheid en vertrouwen om de projecten echt naar een hoger niveau te tillen.

Uiteraard geeft NS niet volledig carte blanche en zijn er voorwaarden waar de ontwerpen aan moeten voldoen. Los van de voor de hand liggende kaders als budget, planning en andere te verwachten onderdelen in het programma van eisen wil NS bijvoorbeeld dat hun werkomgevingen uitnodigen tot samenwerken.


projectinformatie

project
Ontwerp interieur kantoor NS Eindhoven
opdrachtgever
NS
locatie
Eindhoven
status
Opgeleverd
type
interieur

Er is veel aandacht voor duurzaamheid en hergebruik van materialen.


De visie van NS is toekomstgericht en verbinding speelt daarin een steeds grotere rol.

Vanwege de enorme diversiteit van werkzaamheden en dus personeelsleden van NS, is het elke keer weer een uitdaging om aan deze voorwaarde vorm te geven. Niet iedereen denkt hetzelfde over samenwerken of staat daar open voor. Om alle verschillende wensen en gedachten in kaart te brengen hebben we workshops georganiseerd met een groot deel van het personeel. Iedereen kreeg hier de kans zijn stem te laten horen. De uitkomsten werden vervolgens verwerkt in ontwerpen waarin iedereen zich gehoord en erkend voelt.

Voor het regiokantoor in Eindhoven is bijvoorbeeld een ontwerp gemaakt waarin de traditionele kantooromgeving is omgebouwd naar verschillende zones die in open verbinding met elkaar staan. Elke zone heeft een eigen look & feel die aansluit bij de wensen van de gebruikers, maar de openheid faciliteert een laagdrempelige verbinding. Er zijn verder ruimtes die gebruikt kunnen worden als vergaderplek die afwisselend als huiskamer of juist als traditionele werkomgeving zijn ingericht. Ook niet-kantoorruimtes als koffiecorners, schoonmaakruimtes en kamers waar gepauzeerd kan worden zijn meegenomen in dit en veel andere ontwerpen voor NS.


Er is aandacht voor duurzaamheid en hergebruik van materialen.

Zo vonden onderdelen uit oude treinstellen hun weg in het interieur en worden oude wagonhaakjes opnieuw gebruikt. In Eindhoven zijn de prullenbakken uit oude treinstellen gebruikt voor een groenwand die daarmee een echte blikvanger is geworden.