scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Elektro Internationaal

kantoren, werken / 2021


Spannend gebouw

Langs de snelweg A-2 ter hoogte van Woerden wordt de “voortuin van Woerden” ontwikkeld. Een nieuw groen en parkachtig stedenbouwkundig ontwerp met uitstraling naar de snelweg. Mies Architectuur is gevraagd door Elektro Internationaal om een spannend ontwerp te maken voor hun nieuwe bedrijfspand met kantoren.

Mies Architectuur heeft gekozen om het gebouw alzijdig te ontwerpen en hiermee goede aansluiting te vinden op de stedenbouwkundige randvoorwaarden en de uitgangspunten uit het beeldkwaliteitsplan. Aan de snelwegzijde en de toegangszijde is het gebouw geopend door een spel van verticale schijven met hier tussen volledig glas. Met deze glazen stroken geven we de achterliggende ruimtes daglicht. Ook door de verticale te voorzien van letters(Elektro Internationaal) ontstaan er een beweging in de gevel die mee ritmeert met de snelwegbeleving.

Omdat het parkeren naast het gebouw is gesitueerd is die zijde van het gebouw anders ontworpen en zijn hier de gevels opgewekt met grote glazen puien. Hier heb je zicht op de entree en ook op de producten die Elektro Internationaal produceert, zij zijn een producent van paneelbouw en besturingstechniek op het gebied van power distributie.

 


projectinformatie

project
Nieuwbouw Elektro Internationaal
opdrachtgever
Elektro Internationaal
locatie
Woerden
jaar
2021
status
In uitvoering
omvang
1.500 m2 kantoor en 3.000 m2 bedrijfsruimte
type
kantoren, werken