scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Interieur kantoor Bellevue, Arnhem

interieur /


Uniek duurzaam

Netbeheerder Alliander schakelde Mies Architectuur (voorheen COARE Architectuur) in voor de revitalisatie van hun 23.000 m² grote hoofdkantoor ‘Bellevue’ in Arnhem. Het werd de grootste verduurzamingsslag van bestaand vastgoed ooit. Om tot een passend ontwerp te komen werden twintig workshops georganiseerd. Werknemers en duurzaamheidsexperts van Alliander kregen hierin de gelegenheid te delen waaraan een ideale werkomgeving volgens hen moet voldoen en waar echt verschil gemaakt kan worden ten aanzien van duurzaamheid. De uitkomsten werden verwerkt in een eerste ontwerp.


projectinformatie

project
Interieur kantoor Alliander Bellevue Arnhem
opdrachtgever
Alliander
locatie
Arnhem
status
Opgeleverd
type
interieur

Het ontwerp voorziet in vier verschillende omgevingen.


Maximale duurzaamheid

Om dat ontwerp en het uiteindelijke resultaat maximaal te kunnen laten voldoen aan de strenge duurzaamheidseisen die we onszelf hadden gesteld, hebben we het onderworpen aan de expertise van topspecialisten op het gebied van circulariteit en duurzaamheid. Het was heel spannend en we moesten echt met de billen bloot. Maar we hebben er enorm veel van geleerd en konden die nieuwe kennis meteen toepassen. Het heeft ons in staat gesteld het ontwerp op enkele punten nog meer te verbeteren. Er is bovendien niets wat uit het gebouw is gekomen weggegooid; alles is hergebruikt.

Het kantoor voorziet dankzij zonnepanelen en koude- en warmteopslag bovendien voor het overgrote deel in de eigen energiebehoefte. Bellevue is daarmee echt uniek.


Het interieur ontwerp

Het ontwerp voorziet in vier verschillende omgevingen. Het centrale, open plein nodigt uit tot een snelle ontmoeting of kort overleg. Licht en kleur staan centraal in het meer dynamische atelier waar verschillende werkplekken zijn bedacht. Meer gangbare, afgeschermde kantoorruimtes bieden gelegenheid te overleggen of werken met meer privacy. De bibliotheek tenslotte, is een plek van rust en sereniteit. Flexibiliteit staat voorop in het door MIES Architectuur (voorheen COARE Architectuur) ontwikkelde concept. De ruimte kan met eenvoudige ingrepen meebewegen met eventuele veranderende wensen.