scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Gemeentewerf Papendrecht

kantoren, logistiek, werken / 2019


samen sterk / dat mag gezien worden!

Op de bestaande locatie van de Gemeentewerf en afvalbrenstation worden nu drie disciplines gepositioneerd. Een gemeentewerf een afvalbrengstation een brandweer kazerne.
Een sterke intensivering van het bebouwbaar oppervlak met daarnaast de verschillende logistieke uitdaging, een begraafplaats als buurman en 3 verschillende gebruikers resulteerde in een uitdagende puzzel welke Mies Architectuur samen met de verschillende partijen en de Gemeente Papendrecht tot een goed eind heeft weten te brengen. Met name stroken dubbelgebruik van de verschillende functies leiden voor de oplossing van dit ruimtelijke vraagstuk.
De gemeentewerf, de uiteindelijke opdracht voor Mies Architectuur, is een functioneel gebouw met een stoer uiterlijk. Het gebouw wijkt aan de bovenzijde naar achter waardoor het ruimte geeft aan het straat profiel en schaduw geeft aan de zuidzijde.
Het dak is vol gelegd met PV panelen die naast de eigenstroom voorziening tevens een overcapaciteit heeft voor overige functies van de gemeente.
De glazen personeel voorziening staan symbool voor een transparante organisatie met mensen waar men trots op mag zijn. De mensen die zorgen voor de openbare ruimte, groenvoorziening en gladheidbestrijding van de Gemeente Papendrecht!


projectinformatie

project
Nieuwbouw Gemeentewerf Papendrecht
opdrachtgever
Gemeente Papendrecht
locatie
Papendrecht
jaar
2019
status
Gerealiseerd
omvang
Gebouw 1830 m²/ buitenruimte 5700 m² excl. Groen voorziening
type
kantoren, logistiek, werken