scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Kantoor Woonconcept, meppel

kantoren / 2006


“Transparant en krachtig”

“Wij willen met ons nieuwe hoofdkantoor op die plek staan!”

Opdrachtgever Woonstichting Woonconcept had een duidelijk beeld voor die entreelocatie van Meppel.

Transparantie, krachtig, dynamisch en landschappelijke inpassing waren sleutelbegrippen in het ontwerp nadat Woonconcept vroeg haar nieuwe huisvesting op die plek te ontwerpen.

Dit heeft geleid tot een helder, open en hoog (ca.30 m.) gebouw van 8 lagen.

Het ruime landschappelijke effect van het gebouw is nog versterkt door de vergroting en uitbreiding van de vijver (gebouw in het water en de retentievijver van de gemeente) in het ontwerp.

Veel waarde en aandacht in het ontwerp is gegeven aan de gemeenschappelijke voorzieningen als entree, kantine, vergaderruimten e.d. Ook in het interieur is dit tot uitdrukking gekomen.

In de architectuur is de transparantie vormgegeven door, naast het gebruik van een strak en krachtig metselwerk, in grote mate gebruik te maken van glas. Zelfs de dragende betonschijven in de gevel zijn verdekt achter groene “loshangende” glazen schermen.

Ook in vernieuwend energetisch (spaarzaam en verstandig) opzicht is dit gebouw baanbrekend. Met gebruik van aardwarmte en het accumulerend vermogen van de betonconstructie is het ontwerp een integrerend geheel van architectuur, leefbaarheid, constructie en installatie.

Begin 2006 is het gebouw opgeleverd en in gebruik genomen.


projectinformatie

project
Nieuwbouw kantoor Woonconcept
opdrachtgever
Woonconcept
locatie
Meppel
jaar
2006
status
Gerealiseerd
omvang
3.000 m2
samenwerkingen
In samenwerking met Leo Kroon Architecten
type
kantoren

Geveldetaillering


Vogelvluchtperspectieven