scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Merlin Technology, Breukelen

interieur, kantoren, werken / 2020


Een robuust gebouw

Op een zichtlocatie langs de A-2 op het bedrijventerrein Breukelerwaard in Breukelen mocht Mies Architectuur voor Merlin een gebouw ontwerpen met kantoren, assemblageruimte en opslag.

Merlin is een partner in geldverwerking en betaaloplossingen in de retailmarkt.

De ontwerpopgave lag in het feit dat deze locatie twee voorkanten heeft. Het kantoor aan de snelweg moest zichtbaar zijn maar ook herkenbaar vanuit de toegangszijde. Mies Architectuur heeft het kantoorvolume om het gebouw heen gevouwen zodat er vanaf alle zijde zicht is en zichtbaar is. Omdat er een grote parkeeropgave was is het kantoorvolume aan de zijkant omhoog getild. Hierdoor ontstaan er voldoende parkeerplaatsen, om het volume te dragen zijn hier houten spanten en kolommen ontworpen. Deze contrasteren ook in hun materialisatie met de rest van het gebouw. Om het kantoorvolume verder te abstraheren is gekozen om deze te omlijsten met een contrasterende witte band. Met dit accent is het gebouw vanaf de snelweg A-2 goed leesbaar.


projectinformatie

project
Nieuwbouw kantoor en bedrijfsruimte Merlin
opdrachtgever
Verwolar B.V.
locatie
Breukelen
jaar
2020
status
Gerealiseerd
omvang
1200 m2 kantoor en 4500 m2 bedrijfsruimte
samenwerkingen
Het interieur is samen met Coare Architectuur ontwikkeld.
type
interieur, kantoren, werken

In de architectuur zijn er houten spanten en kolommen gebruikt om het hoofdvolume te dragen.


Het interieur ontwerp

Er moest een warm en chique interieur komen. De mensen van Merlin wilden graag een beetje luxe in het kantoor brengen. De stoffen en materialen die zijn gebruikt door Mies Architectuur (voorheen COARE Architectuur), geven dan ook een ‘hotel gevoel’. Door het gebruik van aardetinten in combinatie met diep donkergroen is er een hele prettige ambiance ontstaan.

Wanneer je plaatsneemt in de kantine zit je onder glazen lampen met een warme tint en op de prettige stoffen en lederen stoelen is het heerlijk lunchen. Wat ook direct opvalt is dat er ontzettend veel licht naar binnen valt, waardoor je een gaaf uitzicht hebt over de voorbij razende auto’s. Zwaaien naar een bekende zal alleen niet gaan, omdat we gebruik hebben gemaakt van speciaal glas. Zo kunnen we de temperatuur binnen optimaal reguleren.