scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Interieur Alliander, Amsterdam

interieur /


Van leeg gebouw naar moderne werkomgeving in tien weken

Mies Architectuur (voorheen COARE Architectuur) werkt al jaren samen met Alliander. Op vrijdag 10 december leverden onze bouwers een gloednieuwe kernlocatie op voor de netbeheerder aan de Basisweg in Amsterdam. Dankzij een strak georganiseerde bouw en fijne samenwerking met de opdrachtgever slaagden we erin deze operatie in tien weken te volbrengen.


projectinformatie

project
Ontwerp interieur kantoor Alliander
opdrachtgever
Alliander
locatie
Amsterdam
status
Opgeleverd
type
interieur

Het interieur ontwerp

Mies Architectuur (voorheen COARE Architectuur) en COARE Realisatie kwamen in co-creatie met verschillende afdelingen van Alliander tot een werkomgeving waar licht, openheid en transparantie de boventoon voeren.

Uitgangspunt is het welzijn van de medewerkers en het vergroten van hun slagkracht, een plek waar collega’s binnen Alliander fijn en rustig kunnen werken. Daarom kozen we voor veel natuurlijke en duurzame materialen, zoals CO2-absorberende verf en circulaire vloerbedekking, 90% van het meubilair is hergebruikt. Omdat ieder persoon anders is, zorgden we voor verschillende typen werkplekken, van open tot afgezonderd. De kleuren en materialen sluiten aan bij de natuur, omdat ieder mens dat als prettig ervaart. De videobelunits en vergadercubes die we installeerden zijn eenvoudig te verplaatsen, zodat het kantoor kan blijven meebewegen met de behoeftes van de eindgebruiker. Ook dat vinden wij duurzaamheid en ciculariteit.