scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Phonehouse Amersfoort

kantoren / 2008


In de geluidswal bouwen is geen sinecure

In mei 2008 hebben wij de nieuwbouw voor The Phone House in Amersfoort opgeleverd.

Het gebouw is gelegen in de geluidswal langs de A1. Boven op het gebouw is in drie lagen een kantoor gepositioneerd. De bebouwing in de geluidswal is opgebouwd als een gesloten volume met af en toe een functionele opening in de vorm van een raam of een (overhead)deur. Door dit volume als gesloten te behandelen zijn wij op zoek gegaan naar een materiaal welke dit beeld versterkt in kleur, materiaal en textuur.

Om op een hoogte van acht meter boven peil de betonconstructie te bekleden is gekozen voor een beplating. De voorkeur lag bij een horizontale geprofileerde beplating welke door zonlicht steeds van kleur veranderd. Door de schittering van de bronsmetallic deeltjes in combinatie met de horizontale profilering ontstaat een plint welke de juiste verbeelding geeft aan de architectuur.


projectinformatie

project
Nieuwbouw kantoor Phonehouse
opdrachtgever
Heilijgers Projecten
locatie
Amersfoort
jaar
2008
status
Gerealiseerd.
omvang
5.500 m2
type
kantoren