scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Woningen Phielix Buiten

wonen / 2015


Een uniek binnenstedelijk project!

Op het terrein waar voorheen de werf van Bruil Wegenbouw gesitueerd was, wordt een schitterend nieuwbouwproject Park Reehorst Zuid gerealiseerd.  Op fietsafstand van het centrum van Ede, in een prachtige groene omgeving verrijst het  project Phielix Buiten. Het plan omvat in totaal 53 woningen, waarvan 5 levensloopbestendige woningen en 8 twee-onder-één-kapwoningen en 40 huurwoningen.
Phielix Buiten is ruim opgezet, met veel bestaand groen. Door de verschillende bouwstijlen en woningtypen in Park Reehorst Zuid oogt de wijk heel afwisselend.
Dichtbij Phielix Buiten zijn alle mogelijke voorzieningen te vinden. Winkelcentrum “Stadspoort” of “Spindop” voor uw dagelijkse boodschappen. De kleintjes kunnen lopend of fietsend naar school. Er zijn sportverenigingen om de hoek. Met de fiets is het centrum zo bereikt. Het intercitystation van Ede is op een steenworp afstand. Via diverse uitvalswegen rijdt u zo naar de A12 en A30, de snelwegen die Ede verbinden met grote plaatsen. Nieuwbouw in een bestaand historisch stukje Ede.
Dit alles maakt Phielix Buiten wel een heel aantrekkelijk plekje: stad en land ontmoeten elkaar voor uw voordeur!

De naam voor het project Phielix Buiten is afgeleid van de heer Phielix. Theo Phielix (Sr.) en zijn vrouw hadden in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw een reisbioscoop. Die reisbioscopen waren een succes, daarom gingen zaaleigenaren ook films vertonen. Zo verdween de reisbioscoop van het toneel. De heer Phielix was ondertussen ook als operateur (filmvertoner) gaan werken bij diverse bioscopen in o.a. Arnhem. Hij is in 1941 gaan werken als filmoperateur voor theater de Reehorst. Een bijzonder stukje geschiedenis dus in het gebied rond de woning!


projectinformatie

project
Nieuwbouw woningen Phielix Buiten
opdrachtgever
Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn bv
locatie
Ede
jaar
2015
status
Gerealiseerd
omvang
53 woningen
type
wonen