scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


PWR Pack, Ede

kantoren, logistiek, werken / 2021


Inpakken en Wegwezen

Voor PWR Pack ontwierp Mies Architectuur een nieuw onderkomen op het Food en Businesspark te Ede. De kavels op dit industrieterrein zijn exclusief bestemd voor food gerelateerde bedrijven. PWR Pack (packaging with Robots)  is een toonaangevende leverancier voor Pick en Place robot systemen voor het beladen van individuele producten in verpakkingsmachines of verpakte producten in dozen en containers. Daarmee is PWR Pack een bedrijf dat helemaal thuis hoort in deze nieuwe omgeving. Wij mochten een ontwerp maken op één van de mooiste kavels van het nieuwe Food en Businesspark. Gelegen in de ronding van rondweg de Komp ontwierpen wij het nieuwe kantoor met een grote bedrijfsruimte waar de assemblages van de robotica plaats vindt. Het kantoor staat markant aan het water en is gelegen op de kop van het kavel en daarmee ook in de ronding van de rondweg. De bedrijfshal is in dezelfde beeldtaal door ontworpen, zo ontstaat architectonisch een eenduidig en herkenbaar geheel. De segmentering van de bedrijfsruimte brengt stedenbouwkundig schaal en is architectonisch een element dat refereert naar de specifieke beeldtaal van de samengestelde robotica die door PWR Pack gemaakt worden.

 


projectinformatie

project
Nieuwbouw PWR Pack
opdrachtgever
PWR Pack / De Lange Bouw & Ontwikkeling B.V.
locatie
Ede
jaar
2021
status
WABO vergunning
omvang
1500 m2 kantoor en 4500 m2 bedrijfshal
type
kantoren, logistiek, werken

Natuur Inclusief Bouwen

De natuur inclusieve ambities op dit nieuwe bedrijventerrein van de gemeente Ede liggen vanzelfsprekend erg hoog, het gebouw en ook de terreininrichting is hier dan ook volledig in mee ontworpen. Zo wordt bijgedragen aan een versterking van de specifieke ecologische waarden in dit gebied.


Maatregelen Natuurinclusief


Avondarchitectuur

Omdat het kantoor en de bedrijfshal ook een belangrijke uitstraling heeft in de avond/nacht situatie heeft Mies Architectuur een extra studie verricht om te zien wat de avondarchitectuur is van het gebouw. Immers draait de expressie van het gebouw om als de verlichting aan gaat binnen in het gebouw.


De gevels van het alzijdige gebouw