scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Qumey, Maarssen

interieur, kantoren, werken / 2022


Vakwerk in staalconstructies

In Maarssen is metaalindustrie Qumey gevestigd. 50 jaar geleden bouwden zij hun eerste pand aan de Handelsweg in Maarssen. De afgelopen jaren is het bedrijf gestaag gegroeid en is Mies Architectuur gevraagd om hun uitbreiding en nieuwbouw te ontwerpen.

Drie moderne productiehallen en een hypermodern kantoor is het resultaat. Het pand wordt volledig voorzien van zonnepanelen, moderne installaties en voldoet uiteraard aan hoge isolatienormen.

Bij het ontwerpen van de nieuwbouw hebben wij getracht een visitekaartje in materialisatie af te geven welke weerspiegeld waar metaalindustrie Qumey voor staat. Dit vakwerk in staalconstructie hebben wij terug laten komen in de luifel over het gebouw en de diverse stalen producten binnen en buiten het gebouw. Wat dit project bijzonder maakte was de co-creatie, waarin Qumey zich opstelde als opdrachtgever én leverancier. Het familiebedrijf tekende zelf mee aan het ontwerp en verzorgde daarnaast de staalconstructie van de nieuwbouw. Ook tijdens de realisatiefase bleven co-creatie en transparantie belangrijk om uitdagingen, zoals gestegen materiaalprijzen, het hoofd te bieden.

Voor het interieur is een no-nonsense aanpak gekozen welke de uitdrukking geeft aan de filosofie van de opdrachtgever.

Een mooie stap voor Qumey, klaar voor de toekomst!


projectinformatie

project
Nieuwbouw bedrijfsruimte en kantoren Qumey
opdrachtgever
Qumey Beheer
locatie
Maarssen
jaar
2022
status
gerealiseerd
omvang
1200 m2 BVO kantoorruimte en 1600m2 BVO bedrijfsruimte
samenwerkingen
Interieur: Coare interieur
Fotografie: Saarberg fotografietype
interieur, kantoren, werken

Film


Indeling kantoren


interieur begane Grond


interieur 1e verdieping


Samenwerking tussen interieur en architectuur

Mies Architectuur (voorheen COARE Architectuur) werd tijdens de engineerfase door Qumey gevraagd om een kostenbegroting te maken voor het interieur de kantooromgeving. Hierbij bleven we trouw aan onze missie: het creëren van een betekenisvolle omgeving die slagkracht genereert voor onze opdrachtgever. Dit komt onder meer tot uiting in de robuuste, industriële look-en-feel van het kantoorinterieur, dat we lieten inspireren door het staalambacht dat al vijftig jaar is geworteld op deze plek.


Details