scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Somfy, Hoofddorp

kantoren, logistiek, werken / 2019


Somfy "building happiness"

Voor Somfy heeft Mies Architectuur een ontwerp gemaakt voor hun hoofdkantoor en bedrijfsruimte. Somfy is een wereldwijd opererende Franse onderneming en toonaangevend fabrikant van elektrische motoren, bedieningen en sensoren voor buitenzonwering, rolluiken, raamdecoratie, gordijnen, tuinhekken, garagedeuren en verlichting.

Het nieuwe hoofdkantoor voor Somfy Nederland staat in Hoofddorp op het bedrijventerrein “de President 2”.

Het ontwerp bestaat uit een bedrijfsruimte en een kantoor. De architectuur van de bedrijfsruimte is functioneel en bedacht in een zwarte fonkelende beplating, het kantoor bestaat uit een zogenaamde folding van verschillende lijnen welke de 3 lagen kantoor vangen in glas. De overstekken met balkons geven een architectonische dynamiek aan de gevel. Het parkeren en de toegang naar het kantoor is vanaf de zijkant georganiseerd; de bezoeker komt eerst door de Somfy Garden en via de entree ontmoet deze Somfy in het Somfy House. In deze ruimte maakt de bezoeker kennis met wat Somfy allemaal maakt.


projectinformatie

project
Nieuwbouw kantoor en bedrijfsruimte Somfy
opdrachtgever
Borghese Real Estate
locatie
Hoofddorp
jaar
2019
status
gerealiseerd
omvang
1.500 m2 kantoren en 6.000 m2 bedrijfsruimte
type
kantoren, logistiek, werken

Het kantoor


Het bedrijfsgedeelte


de eerste schetsverkenning

Al bij de eerste ontwerpen is het idee van folding ontstaan. De opdrachtgever wilde graag een transparant gebouw met heldere lijnen. De ideeën van balkons en grote overstekken ingevuld met glas waren snel een belangrijk ontwerpingrediënt.


Het interieur