scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Somfy Hoofddorp

kantoren, logistiek, werken / 2019


Somfy "building happiness"

Voor Somfy heeft Mies Architectuur een ontwerp gemaakt voor hun hoofdkantoor en bedrijfsruimte. Somfy is een wereldwijd opererende Franse onderneming en toonaangevend fabrikant van elektrische motoren, bedieningen en sensoren voor buitenzonwering, rolluiken, raamdecoratie, gordijnen, tuinhekken, garagedeuren en verlichting.

In Hoofddorp op het bedrijventerrein “de President 2” komt het nieuwe hoofdkantoor voor Somfy Nederland. Een ontwerp wat bestaat uit een bedrijfsruimte en een kantoor. De architectuur van de bedrijfsruimte is functioneel en bedacht in een zwarte fonkelende beplating, het kantoor bestaat uit een zgn holding van verschillende lijnen welke de 3 lagen kantoor vangen in glas. De overstekken met balkons geven een architectonsiche dynamiek aan de gevel. Het parkeren en de toegang naar het kantoor is vanaf de zijkant georganiseerd, je komt eerst door de Somfy Garden en door de entree ontmoet je Somfy in het zgn. Somfy House. In deze ruimte vindt je terug wat Somfy allemaal maakt en kan je daar ook proberen.


projectinformatie

project
Nieuwbouw kantoor en bedrijfsruimte Somfy
opdrachtgever
Borghese Real Estate
locatie
Hoofddorp
jaar
2019
status
gerealiseerd
omvang
1.500 m2 kantoren en 6.000 m2 bedrijfsruimte
type
kantoren, logistiek, werken

Het kantoor


Het bedrijfsgedeelte


de eerste schetsverkenning

Al bij de eerste ontwerpen is het idee van folding ontstaan. De opdrachtgever wilde graag een transparant gebouw met heldere lijnen. De ideeën van balkons en grote overstekken ingevuld met glas waren snel een belangrijk ontwerpingrediënt.


Het interieur