scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Valley Center West

cultuur, winkelen, wonen / 2017


Nieuwe Leisure naast de Cinemac in Ede!

Bij de Cinemec in Ede, goed bereikbaar vanaf de A12, wordt een nieuw vrijetijd centrum gemaakt. Door de combinatie van wonen, vrije tijd besteding, hotel en horeca ontstaat een levendig gebied, met een regionale uitstraling.

Mies gaat op het bestaande parkeerterrein een gebouw realiseren met wonen horeca en vrije tijdbesteding. Aan de doorgaande weg en het centrale plein wordt een slingerende wand gemaakt met een plint van donker metselwerk. De plint verbindt de verschillende functies en bestaat zelf uit horeca en entreegebieden. Op de plint liggen de verschillende functies met een eigen identiteit. De woningen zijn opgenomen in een strak volume met grote ramen in een baksteen raster. In contrast hiermee bestaat de vrije tijdbesteding uit gebogen volumes van metaal en glas.

Het hele gebied wordt opnieuw ingericht met een centraal plein, dat de Cinemec, het hotel en de overige functies met elkaar verbindt. Een terraszone voor de horeca maakt de verbinding met het plein aan de overzijde. De groene inrichting en de bestrating zorgen hier voor een aangenaam verblijfsgebied.


projectinformatie

project
Nieuwbouw Valley Center West
opdrachtgever
Valley Center West BV
locatie
Ede
jaar
2017
status
In Ontwerp
omvang
60 appartementen en 2.350 m² commerciële ruimten
type
cultuur, winkelen, wonen

Beelden van het maaiveld!


Beelden van het maaiveld!