Wat ons betreft gaat renoveren en verduurzamen hand in hand

Aan de Disketteweg in de wijk Hoefkwartier in Amersfoort, vlákbij station Schothorst, staat het schoolgebouw van het ROC. Dit gebouw vormt een onderdeel van de Campus in Amersfoort en is dermate gedateerd dat een renovatie en verduurzaming onvermijdelijk is. Aan Mies Architectuur de vraag om hier een moderne plek voor studenten en docenten te ontwerpen.

Wat ons betreft gaat renoveren en verduurzamen hand in hand. Bij het ontwerpen van een fijne plek zoeken wij daarom altijd naar de meest toekomstbestendige oplossingen die ons ontwerp alleen maar versterken. Bij het schoolgebouw van het ROC liepen we daarbij tegen een aantal mooie uitdagingen aan die wij met een inventief ontwerp overwonnen dat volledig aansluit bij het beeldkwaliteitsplan en daarmee de ontwikkelingen in het Hoefkwartier.

Lees meer over dit project op onze projectenpagina