scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


16 woningen Park Leidsemeer in Buitenkaag

wonen / 2023


Buitenkaag, de parel van de Haarlemmermeer

Buitenkaag is een dorp in de Gemeente Haarlemmermeer in de provincie Noord-Holland – middenin de Randstad. Het dorp bevindt zich in de polder en op steenworp afstand van de Kagerplassen. Een bijzondere, natuurlijke, rustige en fijne omgeving. Dat was voor Mies Architectuur dan ook de inspiratiebron voor het ontwerpen van de unieke wijk “Park Leidsemeer”. In overleg met de stedenbouwkundige is gekeken hoe de wijk zo goed mogelijk kan reageren op het landschap en hoe we de wijk zó konden oriënteren dat er interactie ontstaat met het landschap. Resultaat zijn 16 moderne en energiezuinige woningen waarvan 8 tussenwoningen, 4 hoekwoningen en 4 twee-onder-een-kap woningen.


projectinformatie

project
Nieuwbouw Park Leidsemeer
opdrachtgever
Fresch Real Estate
locatie
Buitenkaag
jaar
2023
status
In ontwikkeling
omvang
16 woningen
type
wonen

Karakter van Park Leidsemeer

We noemen het project niet voor niets “Park” Leidsemeer; het geeft ook écht aan wat het is. De wijk is zó ingericht en ontworpen dat het parkgevoel naar voren komt. Het rustige en introverte van de omgeving is extra benadrukt door de twee-onder-een- kapwoningen aan de voorkant van de wijk te stationeren met daarachter, gescheiden door een groenstrook, de tussenwoningen. Dit versterkt het gevoel van een natuurlijke groene omgeving en geeft een gezamenlijk karakter zoals een park dat ook geeft. Voor het speelse element is er bij enkele woningen een dwarskap ontworpen. Bij Park Leidsemeer zijn de details als het metselwerk, de kleurstelling, groene gevels, erfafscheidingen en alles wat bij de wijk hoort zeer zorgvuldig uitgezocht. Hierdoor komt alles op een bijzonder mooie manier samen. Voor de bewoners is ultiem woongeluk in Park Leidsemeer gegarandeerd!


Gevelontwerp

De karakteristieke bouwstijl van Park Leidsemeer kenmerkt zich door gevels met gevelstenen in een bruin genuanceerde kleur. De daken zijn bekleed met keramische dakpannen. De woningen zijn allemaal voorzien van donkere robuuste kozijnen en betonnen sierelementen in de voorgevels met een reliëf. Een bouwstijl die mooi blendt in de natuurlijke omgeving.


Energiezuinig

Midden in de natuur- en waterrijke omgeving in Buitenkaag kan je in Park Leidsemeer groen wonen. Duurzaamheid en aandacht voor de natuur spelen een belangrijke rol.

De woningen hebben energielabel A+++, zijn geheel gasloos, optimaal geïsoleerd en voorzien van diverse energiezuinige oplossingen. Onder andere HR+++ glas, een luchtwarmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen en balansventilatie zijn terug te vinden in de woningen. Met deze oplossingen kan je met een gerust hart vooruit en ben je klaar voor de toekomst.