scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Zemic, Breda

kantoren, logistiek / 2023


Meten is weten!

Dat geldt zeker voor onze opdrachtgever Zemic Europe; specialist in het ontwikkelen van krachtsensoren. Waarom wij het zo inspirerend vinden om voor hen te werken zit in een gezamenlijke focus. Wij creëren beiden namelijk niet zomaar oplossingen, wij bieden graag meerwaarde en comfort voor onze klanten! Ónze meerwaarde voor Zemic zit in een gedegen ontwerp van het gebouw, maar ook over hoe een fijne werkplek voor de eigen mensen gecreëerd kan worden. Je thuis voelen op je werk is wat ons betreft een groot goed!

projectinformatie

project
Nieuwbouw kantoor met logistieke hal
opdrachtgever
Zemic
locatie
Breda
jaar
2023
status
In uitvoering
omvang
1.185 m² kantoor en 1.170 m² logistieke hal
type
kantoren, logistiek

Een architectonische uitdaging

Zemic groeit, dat betekent dat er op termijn ruimte tekort is. Een ontwerp voor een grotere hal met geïntegreerd kantoor in Breda was daarom de wens die tijdens onze kennismaking werd uitgesproken. De zichtlocatie vanaf de A58 was al aangekocht, in totaal is er ruimte voor 1.185 m² kantoor en 1.170 m² logistieke hal. Het klinkt heel eenvoudig, maar we moesten een groot programma huisvesten op een relatief kleine kavel. Ofwel: architectonisch stonden wij voor een mooie uitdaging! Ons antwoord is een ontwerp van een slim, compact en toekomstbestendig gebouw voor het groeiende familiebedrijf. Met een interieur dat volledig is afgestemd op de interne organisatie.


Een tikkeltje eigenwijs

Het gaat hier niet per sé om standaard architectuur. Waar deze zich normaliter op de begane grond bevinden, zijn de presentatieruimte en kantine van Zemic op de bovenste verdieping gesitueerd. Dat betekent dat je zo een goed uitzicht hebt over de A58 en het treintraject Eindhoven-Utrecht. Vanaf de ontvangstruimte loop je het transparante en relatief lichte trappenhuis in dat er mede voor zorgt dat er een vriendelijke verbinding tussen de verschillende werkvloeren is. De omliggende kantoren vangen veel licht op door de hoge ramen die grotendeels op het noorden gericht zijn. Het kantoor is vrij indeelbaal rondom de vaste ruimtes zoals de lift, sanitaire voorzieningen en technische ruimte.


Een fijne plek om te werken en verblijven

Dat het kantoor een open karakter heeft is noodzakelijk, omdat Zemic een open werksfeer heeft waarin de korte lijnen tussen alle medewerkers belangrijk zijn. Er zijn daarom in het nieuwe kantoor weinig barrières van dichte wanden en afscheidingen zijn meermaals gemaakt van glas. Het uitgangspunt is dus dat het ontmoeten hierdoor wordt gefacilieerd. Mensen komen op het kantoor van Zemic makkelijk met elkaar in contact wat de samenwerking binnen het team optimaliseert. Maar is er de behoefte om je terug te trekken, dan zijn hiervoor ook plekken gecreëerd zoals de halfopen overleg- of belplekken. Naast de functionaliteit zorgen de materialen die zijn toegepast voor een warme en rustige sfeer. Aardetinten, rijke stoffen en hout hebben de boventoon.


Parkeren onder het gebouw

Een toekomstbestendig gebouw ontwerpen betekent ook dat er in het ontwerp rekening gehouden moet worden met een ruime hoeveelheid parkeerplaatsen. Door de relatief kleine kavel hebben we een klein deel van het kantoor op de begane grond smaller gemaakt om parkeerplaatsen te kunnen realiseren. Door intensieve samenwerking met een constructeur hebben wij het constructieve vraagstuk dat hierdoor ontstond opgelost.

De realisatie is inmiddels gestart,