scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Interieur De Gruyterhuys, ‘s-Hertogenbosch

interieur /


Thuiswerken in een kantoorvilla

De ambitie van de eigenaar is duidelijk: De Gruyterhuys moet een moderne kantoorvilla worden waarin ondernemers zich thuis voelen, van alle gemakken worden voorzien en elkaar ongedwongen kunnen ontmoeten, maar met respect voor het historische karakter. Daarom lieten we ons ontwerp inspireren door het oorspronkelijke interieur van het uit 1910 stammende rijksmonument. We vroegen restauratiebureau 1meter98 met speciaal gereedschap op zoek te gaan naar de originele kleuren. Het palet dat hieruit naar voren kwam vulden we aan met een eigentijds tegenwicht van tinten waardoor een warme, moderne en toch klassieke look-en-feel ontstond.


projectinformatie

project
Interieur kantoorvilla De Gruyterhuys
opdrachtgever
De Gruyterhuys
locatie
's-Hertogenbosch
status
Opgeleverd
type
interieur

Thuis op kantoor

Met ons ontwerp willen we een gevoel oproepen van thuiswerken op kantoor. Een thuisgevoel zorgt ervoor dat gebruikers een verbinding ervaren met de plek en met elkaar. Daarom hebben we gekozen voor behang, rijke stoffering en intieme sfeerverlichting.


De kleuren uit 1910 herleven.


Flexibel gebruik

Daarnaast ontwierpen we gemoedelijke ontmoetingsruimtes op de begane grond waar huurders kunnen samenkomen, zoals een grote leefkeuken en twee comfortabele, maar verschillende ingerichte boardrooms. Om de flexibiliteit van het gebouw te vergroten herstelden we een aantal oorspronkelijke doorgangen en verbindingen, zodat kantoorruimtes afzonderlijk, maar ook geschakeld kunnen worden verhuurd. Dit stelt de eigenaar en huurders in staat het klassieke gebouw met zijn beperkingen zo flexibel mogelijk te kunnen gebruiken. Ook hebben we de installaties vernieuwd, waardoor het binnenklimaat vele malen prettiger wordt.


We kijken terug op een fijne en transparante samenwerking met onze opdrachtgever. Er staat een stijlvolle, monumentale stadsvilla die aan zijn tweede jeugd bezig is. Een gebouw dat historie uitstraalt, maar technisch en architectonisch helemaal bij de tijd is.