scroll naar beneden

< terug naar het overzicht


Sleepfast, Nijkerk

kantoren, logistiek / 2023


Slaapverwekkend?

Zeker niet! Familiebedrijf Sleepfast is al ruim 30 jaar een begrip in midden-Nederland en Noord-Holland en maakt een flinke groei door! Zo flink dat ze uit hun jasje groeiden en een nieuw onderkomen lieten bouwen, pal langs de A28 tussen Amersfoort en Nijkerk. Mies Architectuur ontwierp voor deze online beddenwinkel een megamagazijn mét comfortabel kantoor!

Het grootste component van het ontwerp is het moderne magazijn van 3.290 m². Vanuit hier worden de matrassen, boxsprings, bedden en stapels beddengoed bezorgd bij de klanten. Vóór het magazijn ligt de expeditie waar nieuwe matrassen ingeladen worden voor transport naar klanten en waar de oude matrassen worden ingenomen om deze te laten recyclen. Het formaat van het magazijn is toekomstbestendig en de zonnepanelen en warmtepompen maken het geheel duurzaam. Sleepfast kan de komende jaren dus nog een flinke groei doormaken.


projectinformatie

project
Nieuwbouw kantoor en magazine Sleepfast
opdrachtgever
Sleepfast
locatie
Nijkerk
jaar
2023
status
Opgeleverd
omvang
Kantoren 910 m² en bedrijfsruimte 3.290 m²
type
kantoren, logistiek

Slapen op kantoor; het kan!

Maar het pareltje van het geheel is toch wel het kantoor van in totaal 910 m². Dit twee verdiepingen tellende glazen volume bevindt zich aan de voorzijde en is misschien wel het belangrijkste deel van het gebouw. Hier bevinden zich namelijk de trainings- en conceptruimte waar nieuwe slaapconcepten getest kunnen worden. Een nachtje overwerken bij Sleepfast is dus geen straf! Hier bevindt zich ook de fotostudio van de afdeling marketing, door al het glas kunnen zij gebruik maken van een grote hoeveelheid natuurlijk licht dat deze ruimte binnenvalt. Op de tweede verdieping bevinden zich de kantoren voor de online verkopers, planning, orderverwerking, klantenservice en administratie. Voor hen is hier een fijne plek gecreëerd.


Een compositie met spannende hoeken

De fotostudio, plus bovengelegen dakterras zijn gezamenlijk weer een volume welke in het kantoor geschoven wordt. Dit resulteert in een compositie van volumes met spannende hoeken wat in het echt nog mooier is geworden dan op onze tekeningen. Je begrijpt: wij zijn tevreden over het eindresultaat en kunnen sinds de oplevering weer rustig slapen!


Het glazen volume van het kantoor ligt onder een grote luifel welke voortvloeit uit het magazijn.